Verstoten Vaders

geplaatst in: Ouderverstoting | 3

Het is de angst van veel vaders: na een scheiding je kind niet meer mogen zien. Documentairemaker Elena Lindemans volgde een jaar lang drie mannen die in deze nachtmerrie verstrikt zijn geraakt. Armand, Deepak en Gerard zijn geen activistische mannen in batmanpakken, maar vaders die een stille en lange juridische strijd voeren tegen beschuldigingen van hun ex. Achter de gesloten deuren van de rechtbank en jeugdzorg proberen de vaders duidelijk te maken dat de beschuldigingen volgens hen niet kloppen: ‘maar hoe bewijs je dat iets dat nooit is gebeurd, nooit gebeurd is?’

Deze 2Doc documentaire werd op 23 maart jl. uitgezonden door BNNVARA.

Klik op de afbeelding om naar de documentaire Verstoten Vaders te gaan:

Verder lezen, luisteren en kijken naar aanleiding van Verstoten Vaders:

3 Antwoorden

 1. jmmynl

  Hallo Henk. Het gaat niet helpen. Alles is zo zacht als boter. Echte bewijzen bestaan bijna niet. Als je ze toch zou hebben houd ik me aanbevolen.
  Een boek met symptomen, gerechtelijke uitspraken waarbij de rechter leugens opschrijft, De raad voor de kindermishandeling, bureaujeugdmoord, de politie en justitie en zelfs de scholen creëren hun eigen waarheid en schrijven naast leugens alleen hun eigen conclusies op. Nooit die van de vader. En zeker geen feiten.
  Er moet een nationale organisatie komen met advocaten/coaches die de vaders pro deo gaat ondersteunen vanaf het allereerste moment dat moeders hier mee beginnen. Dit ook om te voorkomen dat vaders in alle stress fouten gaan maken door hun ex te bellen en ruzie te gaan zoeken over een recht dat ze gewoon hebben. Hiervoor kunnen we het geld gebruiken dat nu naar deze bodemloze put gaat.

 2. Henk

  Het fenomeen OVS blijft bestaan omdat onze overheid dit actief faciliteert en actief deel uitmaakt van dit probleem.
  Om uw boek te verrijken kan en wil ik u harde bewijzen van dit wederrechtelijke overheidsbeleid ter beschikking stellen.

  • Monique

   Hartelijk dank voor het aanbod Henk. Mijn boek is zo goed als afgerond en komt binnenkort uit. De rol van de overheid die je aangeeft is mij meer dan bekend, dat komt deels ook aan de orde in mijn boek. Nogmaals dank en hartelijke groet, Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.