Voor vaders die hun kinderen niet zien

Veel ouders die na een scheiding het contact met hun kinderen zijn verloren worstelen met gevoelens van gemis, verdriet, schuld, onmacht, onrecht, boosheid of gelatenheid.

Allerlei vragen en dilemma’s steken de kop op.

  • Blijf ik ‘vechten tegen de bierkaai’, leg ik mij erbij neer of zijn er andere opties?
  • Moet ik mijn betrokkenheid aan mijn kind blijven tonen?
  • En, hoe doe ik dat dan?
  • Mist mijn kind mij en wat gaat er in hem of haar om?
  • Hoe ga ik om met het gemis, de twijfels en spanningen?

Kortom, je maakt je zorgen over de toekomst en vraagt je af of het ooit nog goed komt.

Herken je dit en speelt dit ook bij jou?

Kom dan op zondag 19 juni naar de informatieve en inspirerende workshop ‘Positief omgaan met contactverlies na scheiding’. In het kader van Vaderdag kunnen voor deze bijeenkomst alleen vaders inschrijven.  

In een mooie natuurrijke omgeving kom je in een kleine groep en vertrouwelijke sfeer samen met gelijkgestemden. Om van elkaar te leren, ervaringen te delen en om nieuwe inzichten en positieve energie op te doen.  

Na deze dag:

  • Heb je inzicht in de dynamieken die spelen bij ouderverstoting en de mogelijke redenen waarom jouw kind je afwijst;
  • Heb je inzicht in wat je richting je kind zou kunnen doen (en wat je beter kunt laten);
  • Heb je inzicht in wat er (mogelijk) omgaat in het brein van kinderen die vervreemd zijn van een ouder;
  • Heb je handvatten hoe je een positief en betekenisvol leven kunt leiden en inzicht in het belang daarvan voor jezelf én jouw kind.
Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt!

Voor wie?

In het kader van Vaderdag, zondag 19 juni 2022, kunnen aan de workshop op deze dag alleen vaders deelnemen.

Interesse?

In de toekomst zullen vaker workshops en trainingen worden georganiseerd voor vaders én moeders die na een scheiding het contact met hun kinderen zijn verloren of dreigen te verliezen. Tijdens deze bijeenkomsten worden steeds wisselende thema’s en onderwerpen behandeld. Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden meld je dan hier aan.

Wanneer en waar?

De workshop ‘Positief omgaan met contactverlies na scheiding’ vindt plaats op Vaderdag, zondag 19 juni a.s. van 10.30 uur tot 17.00 uur op een sfeervolle locatie in een prachtig natuurgebied in de omgeving van Wassenaar. Er is ruime parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer is de locatie wat lastiger te bereiken.

Aantal deelnemers

Maximaal 12 deelnemers. De workshop gaat door bij 6 deelnemers.

Kosten

Jouw investering voor deze inspirerende dag bedraagt € 175,- . Dat is inclusief koffie, thee, frisdrank, snacks, fruit en een lunch.

We leren je graag alvast kennen

Om de workshop zo goed mogelijk af te stemmen op jou als deelnemer, willen we je vooraf graag al wat beter leren kennen. Daarvoor ontvang je – nadat je je hebt aangemeld – een link naar een persoonlijk intakeformulier.

Wie zijn de begeleiders?

Wij – Monique, Lisa en Benjamin – hebben zowel privé als professioneel vanuit verschillende rollen brede kennis en ervaring opgedaan met ouderverstotingsproblematiek en daaraan gerelateerde thema’s. Door onze krachten te bundelen willen wij een inspiratie zijn voor ouders die te maken hebben met contactverlies na scheiding. We zien het als onze missie om ouders inzichten en handvatten aan te reiken om sterker te staan in deze complexe situatie, zodat zij zich met een positieve blik op de toekomst kunnen richten.

Lisa Dabekaussen is maatschappelijk werker en zag als kind zo’n tien jaar haar vader niet. Sinds acht jaar is hun contact hersteld en hebben zij een warme band met elkaar. Ze heeft zeven jaar bij de gemeente gewerkt. Hierbij heeft ze ervaring opgedaan met diverse problematieken bij zowel volwassenen als kinderen.

Benjamin Wondergem is vader van drie kinderen en heeft zo’n veertig kinderjaren moeten missen. Met twee kinderen is het contact hersteld. Hij is tien jaar bestuurslid bij het Vader Kennis Centrum en vanuit die rol adviseerde en begeleidde hij veel ouders die te maken hadden met (dreigend) contactverlies. Bij Kamerleden lobbyde hij voor een betere aanpak van ouderverstoting door politie en justitie, met een motie als gevolg. Hij geeft al jaren gastcolleges op de Hogeschool van Amsterdam, is opgeleid als mediator en werkt vijftien jaar binnen de politieorganisatie. Daar maakt hij zich hard voor beter politiebeleid bij onttrekking aan het ouderlijk gezag. Momenteel werkt hij als begeleider van politiecollega’s met werkgerelateerde PTSS.

Monique Meulemans is auteur van het boek Emotioneel gevangen – over ouderverstoting. Zij maakte ouderverstoting van dichtbij mee met haar voormalige partner die als gevolg van valse beschuldigingen het contact met zijn kinderen verloor. Ze schrijft blogs en artikelen voor onder andere het vakblad SOZIO. Is opgeleid als NLP Master Practitioner, coacht ouders en adviseert professionals in casussen waar ouderverstoting speelt. Ze geeft trainingen over complexe scheidingen en ouderverstoting, is gastdocent bij de RINO groep en verzorgt nascholing voor KIES coaches.

Note: Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn inclusief btw. Door aanschaf van het programma verklaar je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Monique Meulemans en tevens kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden zoals daarin opgenomen.