Online coachingsgesprek voor ouders die na een scheiding te maken hebben met (dreigend) contactverlies met hun kinderen.

Verloopt de omgang met je kinderen moeizaam, krijg je ze steeds minder te zien of is het contact volledig verbroken en heb je het vermoeden dat je te maken hebt met oudervervreemding of ouderverstoting?

Voel je je machteloos en onzeker over wat er aan de hand is en hoe je hiermee moet omgaan? Heb je behoefte aan steun, wil je even je verhaal kwijt of een (praktisch) advies?

Via een online Supportsessie help ik je om beter zicht te krijgen op jouw situatie. We kijken samen wat er speelt, of er sprake is van (beginnende) ouderverstoting en wat eventuele do’s en don’ts zijn in jouw specifieke situatie.

De sessie vindt plaats via beeldbellen van Whatsapp. Je kunt kiezen voor een sessie van 30 minuten of van 60 minuten. Het gesprek is vertrouwelijk en vrijblijvend.

Hoe werkt het en wat zijn de kosten?

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail met daarin een link naar mijn agenda. Je kunt een dag en tijd kiezen die jou het beste schikt. Gelijktijdig ontvang je een link naar het intakeformulier met enkele vragen die je voorafgaand aan de sessie dient te beantwoorden. Zodoende kunnen we de tijd tijdens ons gesprek zo effectief mogelijk kunnen benutten.

Let op: Mocht je een kwartier na aanmelding nog geen e-mail (met link naar agenda en intake) hebben ontvangen, check dan even je spambox!

Jouw investering is € 39,50 voor 30 minuten en € 75,- voor 60 minuten. Bedragen zijn inclusief btw.

Andere ouders over de supportsessie:

‘Ik heb veel gehad aan ons telefonisch onderhoud. Ook top voor wat betreft jouw analyse inzake mijn dochter. Ik realiseer me dat de situatie met mijn kinderen daardoor niet wezenlijk anders zal worden, maar ik kijk wel weer vanuit een andere bril.’

*****

‘Hartelijk dank voor het fijne gesprek en jouw advies! Dat dit duidelijk is geworden geeft ook wat rust gelukkig.’

*****

‘Door jouw ondersteuning kreeg ik beter grip op mezelf en wat binnen mijn vermogen ligt als vader van mijn kinderen. Dat gaf mij veel rust. Dat komt uiteindelijk mijn kinderen ten goede. Daarbij is dit verhaal nooit af, maar ik overzie het beter. Bedankt Monique!’

Even voorstellen

Ik ben Monique Meulemans en zet mijn expertise over complexe scheidingen en ouderverstoting in om ouders die het contact met hun kinderen dreigen te verliezen of al verloren zijn te ondersteunen en te coachen. Professionals die werken met ouders en/of kinderen in scheidingssituaties kunnen bij mij terecht voor training en workshops. Daarnaast word ik regelmatig gevraagd als spreker.

Doordat ik in mijn directe omgeving te maken kreeg met ouderverstoting ben ik me in dit thema gaan verdiepen. Ik was jarenlang getuige van het vervreemdingsproces tussen mijn toenmalige partner en zijn destijds nog jonge kinderen, maar zag ook dat de instanties en rechtspraak hier eigenlijk geen antwoord op hebben.

Mijn ervaringen, de kennis en inzichten uit (internationale) onderzoeken en de literatuur deelde ik via artikelen en blogs. Kennelijk sprak dat aan waardoor ik steeds vaker benaderd werd door zowel ouders als professionals om mee te kijken en te adviseren in casussen waar vermoedens waren dat er ouderverstoting speelde.

Ik ben opgeleid tot NLP Master Practitioner en volgende onder andere een training bij internationaal gerenommeerd ouderverstotingsexpert Karen Woodall.

Boek over ouderverstoting

Eind 2020 kwam mijn boek ‘Emotioneel gevangen – over ouderverstoting’ uit. Aan de hand van inzichten van (internationale) experts en ervaringsverhalen van ouders en volwassen kinderen die dit meemaakten, laat ik zien hoe het komt dat dit fenomeen vaak niet wordt doorzien of de signalen verkeerd worden geïnterpreteerd.

Dit zeggen lezers:

‘Goed geschreven vanuit een realistisch perspectief! Een van de weinige boeken waar ik me echt in herken.’ – René, betrokken vader

*****

‘In één adem uitgelezen. Een prachtig, vlot geschreven en toegankelijk boek over een fenomeen dat nog zo weinig aandacht krijgt in complexe scheidingssituaties. Chapeau Monique, dit boek heeft me tot tranen toe geroerd, maar wat ben ik blij dat ik het heb mogen lezen!’ – Remke