‘Dit boek prikkelt ons bewustzijn en dat maakt het krachtig en waardevol voor zowel betrokkenen als professionals.’

– Uit het voorwoord door dr. Sietske Dijkstra, psycholoog, onderzoeker en docent
Reacties van lezers:

‘Wat een prima en goed leesbaar boek! Veel herkenning in mijn caseload.’ – Maaike, pedagoog en kindbehartiger

‘Goed geschreven vanuit een realistisch perspectief! Een van de weinige boeken waar ik me echt in herken.’ – René, betrokken vader

‘Fenomenaal! Zoveel herkenning als partner van een verstoten ouder …’ – Daisy

‘Prachtig boek! Een aanrader voor alle hulpverleners die met ex-partners (echtscheidingen) werken.’ – Bianca, maatschappelijk werker en systeemtherapeutisch werker

De inhoud in het kort

Scheidingen krijgen een dramatische wending als blijkt dat de ex-partner het contact met de kinderen frustreert. De vaders en moeders die dit treft raken verstrikt in eindeloze hulpverleningstrajecten, terwijl de kinderen steeds verder van hen verwijderd raken. Hoe komt het dat ouderverstoting vaak niet wordt herkend? Hoe kan dit giftige patroon doorbroken worden?

In Emotioneel gevangen worden inzichten van deskundigen geïllustreerd met de indringende ervaringen van ouders die na een scheiding hun kinderen niet meer mochten zien. Ook volwassenen die als kind een ouder verstootten vertellen hoe dat kwam.

Emotioneel gevangen kost € 29,75 (paperback, inclusief verzending) en is ook verkrijgbaar bij bol.com

Voor wie?

Dit boek is voor iedereen die in de eigen omgeving of beroepsmatig te maken heeft met ouders en kinderen in complexe scheidingssituaties. Denk aan jeugdzorgverleners, jeugdbeschermers, (kinder- en jeugd)psychologen, kinder- en scheidingscoaches, gezinsvoogden, maatschappelijk werkers, medewerkers gemeentelijke wijkteams, mediators, advocaten, bijzondere curatoren en rechters. Maar ook voor leerkrachten, andere onderwijsgevenden, huisartsen, politie en officieren van justitie kan dit boek een eyeopener zijn. Net als voor betrokken ouders, hun familie en de sociale omgeving.

Mededeling

In de huidige (eerste) druk van dit boek is het verhaal van ‘Frans’ opgenomen. Over de vraag of dat met zijn toestemming is gebeurd, is tussen ons een meningsverschil ontstaan. Ongeacht wie daarin gelijk heeft, staat vast dat ‘Frans’ zijn vermelding in het boek betreurt en dat die omstandigheid, naar wij beiden erkennen, reden is voor de volgende regeling.
Wij hebben afgesproken dat in de tweede en eventueel volgende drukken van dit boek de vermelding van ‘Frans’, het op hem betrekking hebbende verhaal, en iedere eventuele verdere verwijzing daarnaar, zal worden geschrapt.