Als je na een scheiding het contact met je kind(eren) bent verloren of dat dreigt te verliezen, worstel je met intense gevoelens van gemis, verdriet, onmacht, onrecht, boosheid of gelatenheid. Allerlei vragen en dilemma’s kunnen de kop opsteken:

 • Blijf ik ‘vechten’, leg ik mij erbij neer of zijn er andere opties?
 • Moet ik mijn liefde en betrokkenheid aan mijn kind blijven tonen?
 • Zo ja, hoe doe ik dat dan?
 • Wat gaat er om in mijn kind en mist hij of zij mij?
 • Hoe ga ik om met het gemis, de twijfels en spanningen?
 • En wat als mijn kind ineens ‘voor de deur’ staat?

Je maakt je zorgen over de toekomst, je vraagt je af hoe dit verder moet en of het ooit nog goed komt.

Speelt dit ook bij jou?

Dan is deze informatieve en inspirerende workshop iets voor jou! Je leert hoe je weer regie krijgt over je leven, hoe je beter kunt omgaan met het (dreigende) contactverlies én wat je kunt doen om de kans te vergroten dat jouw vervreemde kind de weg naar jou terugvindt.

In een fijne, rustgevende omgeving en vertrouwelijke sfeer kom je samen met gelijkgestemden. We gaan een hele dag samen aan de slag om van elkaar te leren, ervaringen te delen en positieve energie op te doen.  

Na deze dag:

 • Heb je inzicht in de dynamieken die spelen bij ouderverstoting;
 • Heb je inzicht in wat er gebeurt in het brein van kinderen die vervreemd worden van een ouder en waarom je kind jou afwijst;
 • Begrijp je waar het lelijke gedrag van je kind vandaan komt en leer je hoe je daar het beste op kunt reageren;
 • Heb je praktische handvatten wat je kunt doen (en wat je beter kunt laten) om betrokken te blijven en de band met je vervreemde kind te behouden (ook als er geen contact is);
 • Heb je inzicht in hoe je weer stevige grond onder je voeten krijgt en een betekenisvol leven kunt leiden én waarom dat in het belang is van jouzelf en jouw vervreemde kind!

Voor wie?

Deze workshop is voor vaders en moeders die na een scheiding het contact met hun kind(eren) zijn verloren of dat dreigen te verliezen. Het maakt niet uit of de kinderen minderjarig of volwassen zijn.

Wanneer en waar?

De workshop wordt gegeven op zaterdag 25 mei (VOL), 13 juli (VOL), 28 september en 23 november 2024 in Baarn (bij Hilversum) en duurt van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Aantal deelnemers

We werken in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers.

Investering

Jouw investering voor deze inspirerende en leerzame dag bedraagt € 175,- . Dat is inclusief koffie, thee, lekkers en een heerlijke uitgebreide lunch.

Dit zeggen eerdere deelnemers:

Begeleiding van de workshop

De workshop wordt begeleid door ervaren trainer en coach Monique Meulemans en auteur van het boek Emotioneel gevangen – over ouderverstoting. Ze houdt zich inmiddels ruim 16 jaar met dit thema bezig. Monique is opgeleid als NLP Master Practitioner en systemisch coach. Vanuit haar eigen praktijk coacht zij ouders die het contact met hun kinderen zijn verloren of dat dreigen te verliezen. Ze ontwikkelt en geeft workshops en trainingen over complexe scheidingen en ouderverstoting, is docent bij de RINO groep en verzorgt bijscholing voor o.a. KIES coaches, Kindbehartigers, jeugdbeschermers, therapeuten, mediators, bedrijfsartsen en huisartsen.

Tijdens de workshop is ook ervaringsdeskundige Peggy aanwezig. Zij deelt haar verhaal over hoe ze het contact met haar kinderen verloor, zich uit de greep (dwingende controle) van haar ex-partner wist te ontworstelen, daar bovenop kwam en uiteindelijk weer goed contact kreeg met een van haar kinderen.

Note: Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn inclusief btw. Door aanschaf van het programma verklaar je akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden van Monique Meulemans en tevens kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden zoals daarin opgenomen.