Als jouw huidige partner zijn of haar kinderen uit een eerdere relatie niet meer of steeds minder ziet, omdat de ex-partner de omgang frustreert, heeft dat een enorme impact op jullie leven samen en op jou persoonlijk.

Je worstelt met allerlei vragen en dilemma’s:

  • Je wilt je partner door dik en dun steunen, maar je trekt het zelf bijna niet meer;
  • Waarom komen de kinderen van jouw partner niet of nauwelijks meer bij jullie en kun jij ook niets meer goed doen, terwijl het tot voor kort altijd gezellig was?
  • Waar komt dat boze, arrogante en respectloze gedrag van zijn of haar kinderen ineens vandaan? En vooral, hoe ga je daarmee om?
  • Je twijfelt over jouw rol in deze complexe situatie en wat wijsheid is;
  • Langzaam maar zeker beheerst het (dreigende) contactverlies jullie leven: kan het tij nog worden gekeerd en hoe pak je dat aan?

Herken je dit?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Na deze dag:

  • Heb je inzicht in de onderliggende dynamieken die spelen bij ouderverstoting;
  • Heb je inzicht in wat er gebeurt in het brein van vervreemde kinderen en waarom ze jouw partner zo stellig afwijzen;
  • Heb je inzicht in de impact van (dreigend) contactverlies op de verstoten ouder en zijn of haar (sociale) omgeving;
  • Heb je meer zicht op jouw rol als ‘partner van’ en hoe je tot steun kunt zijn, zonder jezelf te verliezen;
  • Heb je inzicht in wat je/jullie – in verschillende situaties – richting de kinderen kunnen doen (en wat jullie beter kunnen laten);
  • Heb je inzichten en handvatten hoe jullie – ondanks het gemis – een betekenisvol leven kunnen leiden, in het belang van jullie zelf én van de vervreemde kinderen.

Note: Het maakt niet uit of de betreffende kinderen minderjarig of volwassen zijn en of er nog enig contact is of helemaal niet meer. Al deze situaties komen tijdens de workshop aan de orde.

Voor wie?

Deze workshop is voor partners van mannen en vrouwen die het contact met hun kind(eren) uit een eerdere relatie zijn verloren of dat dreigen te verliezen.

Tijdens deze workshop willen we alle ruimte geven aan de ‘nieuwe’ partner zelf, hun rol en ervaringen. Ondanks dat sommigen mogelijk graag samen zouden willen komen, hebben wij ervoor gekozen om dat in deze workshop niet te doen. Dat zou een heel andere dynamiek geven.

Partners van verstoten ouders worstelen met hele eigen en specifieke vraagstukken en geven aan behoefte te hebben om daar vanuit dat perspectief naar te kijken. Op een fijne locatie en in een vertrouwelijke sfeer ben je een dag samen met gelijkgestemden. Om van elkaar te leren, ervaringen te delen, tot nieuwe inzichten te komen en positieve energie mee naar huis te nemen.

Wanneer en waar?

De workshop wordt gegeven op zaterdag 29 oktober 2022 van 10.00 tot 17.00 uur op een fijne locatie in het midden van het land (omgeving van Amersfoort).

Schikt deze datum jou niet, maar heb je wel belangstelling voor de workshop? Stuur me even een berichtje, dan houd ik je op de hoogte van nieuwe data en andere trainingen.

Aantal deelnemers

Maximaal 12 deelnemers. De workshop gaat door bij 6 deelnemers.

Investering

Jouw investering voor deze boeiende dag bedraagt € 175,- inclusief koffie, thee, water, snacks, fruit en een heerlijke lunch.

Wat zeggen deelnemers aan andere workshops?

‘Ik heb de workshop als positief ervaren. Ik snap nu wat er psychisch met mijn dochter gebeurd is waardoor ik haar gedrag kan begrijpen. Inzichtelijk voor mijzelf gekregen waarom het stukje zelfzorg belangrijk is. Het is fijn om met lotgenoten te zijn omdat je elkaar feilloos aanvoelt.’ – Yvonne

***

‘Deze workshop is voor mij een leerzame dag geweest. Heb nu wat inzicht gekregen in wat zich afspeelt in het hoofd van het kind. Ook de tips van Benjamin uit de praktijk zijn waardevol voor mij geweest.’ – David de Bruin

***

‘Zeer goede workshop waarmee je met gelijkgestemde ervaringen kunt delen en waar je handvatten krijgt aangereikt om met deze verschrikkelijke situatie om te kunnen gaan.’ – Remko

***

‘Een workshop waarin het psychologische aspect van vervreemding wordt uitgelegd, waar genoeg ruimte is voor verdriet maar waar je met een positiever gevoel de deur uitgaat.’ – Anneloes

***

‘Waardevolle bijeenkomst, zwaar onderwerp maar niet ontmoedigend, maar luchtig en opbouwend gebracht. Aanrader!’ – Christiaan

Wie zijn de trainers?

Benjamin Wondergem en Monique Meulemans hebben zowel privé als professioneel vanuit verschillende rollen brede kennis en ervaring opgedaan met ouderverstotingsproblematiek en daaraan gerelateerde thema’s. Door hun krachten te bundelen willen zij een inspiratie zijn voor ouders die te maken hebben met contactverlies na scheiding.

Zij zien het als hun missie om ouders en hun eventuele nieuwe partners inzichten en handvatten aan te reiken om sterker te staan in deze complexe situatie, zodat zij zich met een positieve blik en nieuw perspectief op de toekomst kunnen richten.

Benjamin Wondergem is vader van drie kinderen en heeft zo’n veertig kinderjaren moeten missen. Met twee kinderen is het contact hersteld. Hij is tien jaar bestuurslid bij het Vader Kennis Centrum en vanuit die rol adviseerde en begeleidde hij veel ouders die te maken hadden met (dreigend) contactverlies. Bij Kamerleden lobbyde hij voor een betere aanpak van ouderverstoting door politie en justitie, met een motie als gevolg. Hij geeft al jaren gastcolleges op de Hogeschool van Amsterdam, is opgeleid als mediator en werkt vijftien jaar binnen de politieorganisatie. Daar maakt hij zich hard voor beter politiebeleid bij onttrekking aan het ouderlijk gezag. Momenteel werkt hij als begeleider van politiecollega’s met werkgerelateerde PTSS.

Monique Meulemans is auteur van het boek Emotioneel gevangen – over ouderverstoting. Zij maakte ouderverstoting van dichtbij mee met haar voormalige partner die als gevolg van valse beschuldigingen het contact met zijn kinderen verloor. Ze schrijft blogs en artikelen voor onder andere het vakblad SOZIO. Ze is opgeleid tot NLP Master Practitioner en volgde onder andere een training bij internationaal gerenommeerd ouderverstotingsexpert Karen Woodall. Ze coacht (verstoten) ouders en adviseert professionals in casussen waar (vermoedelijk) ouderverstoting speelt. Vanuit haar eigen praktijk geeft ze trainingen over complexe scheidingen en ouderverstoting, ze is regelmatig gastdocent bij de RINO groep en verzorgt nascholing voor KIES coaches.

We leren je graag alvast kennen

Om de workshop zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van jou als deelnemer, willen we je vooraf graag al een beetje leren kennen. Daarvoor ontvang je na aanmelding een mail met een link naar een persoonlijk intakeformulier.

Note: Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn inclusief btw. Door aanschaf van het programma verklaar je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Monique Meulemans en tevens kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden zoals daarin opgenomen.

Corona: Mochten er van overheidswege opnieuw maatregelen worden afgekondigd waardoor de workshop niet door kan gaan, dan behoud je het recht om de workshop op ander moment te volgen. Een en ander is ook opgenomen in de Algemene voorwaarden.